Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Elmalı Krep

(Elmalı Krep nasıl yapılır)

Elmalı Krep için kullanılan malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
3 adet elma
2 fincan pudra şekeri
1 çay bardağı tarçın

Tarifi :
Önce az bir süt ile un ezilir. Yumurtalar başka bir kapta çırpılıp sonradan süte ilave edilir, bütün malzeme iyice karıştırılır ve teflon bir tava iyice yağlanıp ağır ağır ısıtılır.

Hazırlanan bu karışımdan bir kepçe alınır, tavanın her tarafına yayılacak şekilde dağıtılır. 1-2 dakika sonra tahta spatula ile diğer tarafı çevrilir ve yine 2 dakika sonra ateşten alınır. Bu işleme hamur bitene kadar devam edilir.

Kreplerin yanmaması için krebi her döküldüğünde tavayı ateşten çekip tekrar ateşe koymak gerekir.

Diğer tarafta elma rendelenir, pudra şekeriyle 5-10 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra tarçın ilave edilir ve herbir krebin içine konularak krepler rulo şeklinde sarılır.

Arzu edilirse servis edilmeden önce 5 dakika sıcak fırında ısıtılıp ılık olarak yenilebilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.