Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Susamlı Tavuk Göğsü

(Susamlı Tavuk Göğsü nasıl yapılır)

Susamlı Tavuk Göğsü için kullanılan malzemeler :
yanında servis için kasede soya sos
1 paket soya filizi
6-7 yemek kaşığı un
4-5 adet taze soğan
2 adet yumurta
100 gr. susam
kızartmak için sıvı yağ
4 adet tavuk göğsü (ince olarak dövülmüş)
tuz-karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı margarin
1 tatlı kaşığı köri

Tarifi :
Yumurtaları bir kaba koyup, çırpınız. Un ve susamı ayrı ayrı yayvan tabaklara koyunuz. Dövülmüş tavukları şeritler halinde kesiniz.
Kızartma yağını kızdırınız.

Tavukları önce una, sonra yumurtaya en sonda susama bulayınız. Kızgın yağda susamlı tavukları kızartıp, peçeteli bir tabağa çıkarınız.
Taze soğanları kıyınız. Tava’nın içinde yağı kızdırıp, köriyi ekleyip, kızartınız. Taze soğanları ekleyip kavurunuz. Soya filizini, tuz ve karabiberi ekleyip, pişiriniz.

Servis tabağına aldığınız susamlı tavukların üzerine kırmızı biber serpip, yanına sote ettiğiniz sebzeleri koyup, soya sos ile servis yapınız.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.