Ana Sayfa > Salatalar > Danimarka Salatası

(Danimarka Salatası nasıl yapılır)

Danimarka Salatası için kullanılan malzemeler :
300 gr pirinç
maydanoz
300 gr midye
sirke
300 gr karides
sıvı yağ
200 gr bezelye
un
1 küçük soğan
tarçın
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı toz şeker
6 sap kereviz

Tarifi :
Pirinci çok diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün. Karidesleri ve midyeleri (dondurulmuş değilse), şeker ve sarımsakla suda haşlayıp kabuklarını soyun ve haşlanmış pirince ilave edin, daha sonra da bu karışıma doğranmış kereviz saplarını ve haşlanmış bezelyeyi katın. Maydanozu ince ince kıyıp üstüne serpiştirin. Diğer yanda rendelenmiş soğanı, sirke, tuz, yağ, biber, tarçın ile karıştırarak sos hazırlayın ve salatanın üzerine döküp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.