Ana Sayfa > Kompostolar - İçecekler > Sonbahar Hoşafı

(Sonbahar Hoşafı nasıl yapılır)

Sonbahar Hoşafı için kullanılan malzemeler :
200 gr kuru incir
4 su bardağı şeker
200 gr kuru kayısı
200 gr kuru üzüm
50 gr kuş üzümü
1 kök tarçın
10 karanfil
200 gr kuru erik
1 su bardağı badem

Tarifi :
Kayısı ve incirleri doğrayın. Şeker hariç bütün malzemeyi bol su ile haşlayın ve süzün. Daha sonra şekeri ekleyerek 10 bardak su ile 15 dakika tekrar haşlayın. Soğuk olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Sonbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.