Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Yoğurtlu Kekik Kebabı

(Yoğurtlu Kekik Kebabı nasıl yapılır)

Yoğurtlu Kekik Kebabı için kullanılan malzemeler :
1/2 kg dana eti
1 kase yoğurt
1 domates
4 sivri biber
1 havuç
2 soğan
kekik
tuz
sıvı yağ

Tarifi :
Biraz sıvı yağda kuşbaşı doğranmış etler kavrulur. İçine doğranmış soğan ilave edilir. Ardından havuçlar koyulur. Biraz kavrulunca doğranmış biberler eklenir ve kavrulur. Üzerlerine yarım su bardağı kadar su ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra domates ilave edilir ve bolca kekik serpilir. Tuzu ayarlanır, karıştırılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. piştikten sonra yanında yoğurtla servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Yanında kızarmış patatesle servis edilebilir.
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 28 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.