Ana Sayfa > Turşular > Çabuk Lahana Turşusu

(Çabuk Lahana Turşusu nasıl yapılır)

Çabuk Lahana Turşusu için kullanılan malzemeler :
1 adet lahana
1 şişe sirke
1 baş sarımsak
1 kaşık zeytinyağı
tuz

Tarifi :
Lahana yaprak yaprak ayrılır, yıkanır. Çok küçülen göbek kısmı da dört parçaya kesilir. Bu sırada ateşe oturtulan tencerede su kaynatılır. Lahana yaprakları bu suya batırılıp çıkarılır. Soğuk suya atılır. Hepsi haşlandıktan sonra emaye bir kap içine tülbent içinde nohutlar konur, üzerine lahana doldurulur. Bir kapta tuzlu su hazırlanır. (suya çiğ bir yumurta atılır üzerinde yüzene kadar tuz ilave edilir. yumurta yüzünce lahanalara dökülür). Kırmızı biber serpilir. Üstüne bir ağırlık konur. Her gün bir kepçeyle suyu karıştırılır. Bir hafta sonra yenecek hale gelir

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,040 saniyede oluşturuldu.