Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Peynirli Patlıcan

(Peynirli Patlıcan nasıl yapılır)

Peynirli Patlıcan için kullanılan malzemeler :
4 adet iri patlıcan
250 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuzot
2 su bardağı sıvı yağ
2 diş sarımsak

Tarifi :
Patlıcanları alacalı soyun. Yuvarlak ve kalın dilimler kesin. Her bir dilimi birbirinden kopmayacak şekilde ortalarından keserek cep biçiminde açın. Peyniri çatalla ezip kıyılmış maydonoz, ezilmiş sarımsak ve bir yumurta ekleyip ezin. Karışımı dilimlediğiniz patlıcanların arasına sürüp kapatın. Kalan yumurtaları tuzotla iyice çırpın. Patlıcan dilimlerini sosa bulayıp kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.