Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Patates Garnitür

(Patates Garnitür nasıl yapılır)

Patates Garnitür için kullanılan malzemeler :
4 adet patates (orta boy)
½ çay bardağı sızma zeytinyağı (veya karışık baharatlı zeytinyağı)
½ çay bardağı limon suyu
½ çay kaşığı sarımsak tozu (veya 1 diş döğülmüş sarımsak)
1 çay kaşığı çok ince döğülmüş maydanoz

Tarifi :
Patatesleri yıkadıktan sonra tuzlu suda çatlatmadan haşlayın. Kenara alıp biraz soğuttuktan sonra kabuklarını soyun. Her patatesi, dilimleri birbirinden ayırmadan lale gibi dörde kesin.

Balıkları servis yaptıktan sonra hazırladığınız patatesleri tabak başına birer tane gelecek tarzda dağıtın.

Bir kapta zeytinyağı, limon ve sarmısağı karıştırın. İnce doğranmış maydanozları da ilave edip tekrar karıştırın ve her patatesin üzerine bir çay kaşığı gelecek tarzda dökün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin