Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Karanfilli Kurabiye

(Karanfilli Kurabiye nasıl yapılır)

Karanfilli Kurabiye için kullanılan malzemeler :
1 bardak sofra margarini
250 gram şeker
yarım bardak küllü su
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
250 gram iç ceviz
karanfil
tuz

Tarifi :
Bu kurabiyenin un ölçüsü yoktur. Ne kadar yapmak isterseniz ona göre hareket edeceksiniz. Bir miktar un tepsiye konur, ortası çukurlaştırılır, içine küllü su, yağ, bir tutam tuz ve kabartma tozu konur. un ilave edilmeye başlanır. Kulak memesi yumuşaklığında olana kadar un ilave edilir. Hazırlanan hamur yarım saat dinlendirilir. Bu arada iç ceviz havanda dövülür veya makinede çekilir, içine şeker ve karanfil tozu konur. hamurun içine katılır küçük parçalar halinde fırında pişirilir. Sıcakken pudra şekerine bulanır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.