Ana Sayfa > Tatlılar > Kivili Kup

(Kivili Kup nasıl yapılır)

Kivili Kup için kullanılan malzemeler :
4 kivi
1 paket vanilyalı puding
1,5 su bardağı süt

portakal peltesi için :
3 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
3,5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker

süslemek için :
file badem
çikolata kırığı

Tarifi :
Sütle vanilyalı pudingi karıştırıp pişirin. Kivileri büyük küpler halinde doğrayın. Puding iyice soğuduktan sonra içine katın. (Ben kivileri robottan geçirip pudinge kattım böyle yaptığınızda pudingin tamamının güzel yeşil bir rengi oluyor ama tadı ekşi oluyor, özellikle de puding tamamıyla soğumadan koyduysanız, bu yüzden doğramak daha iyi.) Kupları yarısına kadar doldurup buzdolabında yarım saat kadar bekletin.

Pelte malzemeleri karıştırın, tencerede pişirin. Koyulaşınca soğuyan vanilyalı pudingin üzerine 3’er çorba kaşığı koyun. File badem ve kırık çikolatayla süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin.