Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Ballı Meyveli Dondurma

(Ballı Meyveli Dondurma nasıl yapılır)

Ballı Meyveli Dondurma için kullanılan malzemeler :
1 paket vanilya
100 ml süt
3 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı bal
500 gr krem şanti
2 şeftali
150 gr böğürtlen
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı pudra şekeri
4-5 gofret parçaları

Tarifi :
Sütü bir tencerede ısıtın. Vanilyayı ekleyin. Yumurta sarısı ve balı bir kapta çırpın. Üzerine sıcak sütü dökün.

Karışımı hafifçe katılaşıncaya kadar çok düşük ateşte iyice çırpın. Dibini tutmamasına dikkat edin.

Kıvama geldiğinde soğumaya bırakın. Krem şantiyi hazırlayıp, karışıma yedirin. Ardından karışımı 2-3 saat dondurucuda bırakın.

Şeftalileri yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra dilimleyin. Böğürtleni yıkayın. Her iki meyvenin de üzerine limon suyu ve pudra şekeri serpip marine edin.

Buzdolabından dondurmayı çıkarın. Top halinde bardaklara yerleştirin. Şeftali, böğürtlen ve gofretle süsleyerek, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.