Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Vanilyalı Sufle

(Vanilyalı Sufle nasıl yapılır)

Vanilyalı Sufle için kullanılan malzemeler :
7 yumurta akı
4 yumurta sarısı
tuz
90 gr toz şeker
2 paket vanilya
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
kaplar için yağ
pudra şekeri

Tarifi :
Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Yumurta aklarını, bir tutam tuz ve 30 gr toz şekerle büyük bir kaseye alıp köpük halini alana kadar çırpın.

Ardından kalan toz şekeri ve vanilyayı azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurta aklarını krema kıvamında bir köpük elde edinceye kadar karıştırın.

Bir başka kasede yumurta sarılarını çırpın. Limon kabuğunu ilave edip yumurta aklarına ekleyin. Un ve nişastayı da kaseye ilave edip hepsini yavaşça karıştırın.

Fırına dayanıklı 4 sufle kabını yağlayın. Hazırladığınız karışımı kaplara dikkatlice paylaştırın. Sufleleri fırının en alt bölümünde 12-14 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Sufleleri fırından alıp üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.