Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Japon Cheesecake

(Japon Cheesecake nasıl yapılır)

Japon Cheesecake için kullanılan malzemeler :
85 gr krem peynir
60 ml süt
2 yumurta sarısı
2 yumurta beyazı
50 gr seker
25 gr un
10 gr mısır nişastası

Tarifi :
Krem peynirimizi süt ile beraber bir tavaya koyarak orta bir ateşte eriyinceye kadar bekletiyoruz. Eridikten sonra altını kapatıyoruz.

Bir çırpma kabına yumurtanın sarısını ve şekerin yarısını koyup 3-4 dakika çırpıyoruz. Daha sonra erimiş krem peynirimizi, unu ve nişastayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

Diğer bir kapta yumurta beyazını ve şekerin kalan kısmını köpürünceye kadar çırpıyoruz. Daha sonra köpüren yumurtaları da diğer karışımımıza ekleyip hepsini bereber çırpıyoruz.

Fırını 175 dereceye ayarlıyoruz. Küçük boyda yuvarlak bir tepsi seçiyoruz ve bu tepsiyi içine oturtabileceğimiz diğer bir tepsi daha seçiyoruz. Küçük olan tepsiye karışımımızı döküyoruz ve büyük olanın içine oturtuyoruz. Böyle fırına veriyoruz. Büyük olana yarısına kadar su dolduruyoruz. 20-25 dk kekimizi pişiriyoruz daha sonra fırının derecesini 150 dereceye düşürüp bir 15 dk daha pişiriyoruz. Daha sonra soğumaya bıraktığımız kekimiz soğuyunca kekimizin etrafını bir bıçak yardımıyla tepsiden ayırıp ters çevirerek tepsiden keki çıkarıyoruz. Marmelatla ya da reçellerle süsleyebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.