Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Fındıklı Lokum

(Fındıklı Lokum nasıl yapılır)

Fındıklı Lokum için kullanılan malzemeler :
1 adet ekmek hamuru
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı fındık

Tarifi :
Öncelikle 1 adet ekmek hamuruna sıvıyağ, tarçın, 2 çorba kaşığı fındık serpin. Elinizle yoğurup açın.

Açtığınız hamurun üzerine kalan 2 kaşık fındığı serpin. Rulo biçiminde sarın. Dilim dilim kesip tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.