Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Meksika Usulü Biber Dolması

(Meksika Usulü Biber Dolması nasıl yapılır)

Meksika Usulü Biber Dolması için kullanılan malzemeler :
2 kırmızı ve 2 sarı dolmalık biber
200 ml et suyu
1 kutu doğranmış domates
2 soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr kıyma
1 kutu mısır tanesi
tuz, karabiber
arzuya göre tatlandırmak için baharat
fırın tepsisini yağlamak için biraz yağ

Tarifi :
Biberi uzunlamasına ikiye bölün. Çekirdekli kısımlarını temizleyip yıkayın. Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Konserve domatesin suyunu süzüp bir kenarda saklayın. Yağı yapışmaz tavada kızdırıp soğanları kavurun. Kıymayı katıp kavurmaya devam edin.

Domates ve mısırı da ekleyin. Kapağı kapatıp 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Her yarım bibere kıymalı karışımı doldurun.

Hepsini fırın tepsisine dizin. Üzerlerine et suyu ve domates sosu döküp 30 dakika pişirin. Servis yapmadan önce biberleri taze veya kuru baharatla süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Beşamelinizin çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sütün içine soğanı doğrayıp, soğanın tadı çıkana kadar bekleyin.