Ana Sayfa > Et Yemekleri > İşkembe ve Bumbar Dolması

(İşkembe ve Bumbar Dolması nasıl yapılır)

İşkembe ve Bumbar Dolması için kullanılan malzemeler :
2 tane iyi temizlenmiş kuzu veya oğlak işkembesi
1/2 kg kuş başı et
kuyruk yağı nane
tuz
2 su bardağı pirinç
karabiber
az yeni bahar ve isteye bağlı nohut
yağ

Tarifi :
İşkembeler yumruk boyunda kesilerek cep şekline gelecek şekilde etrafı dikilir, doldurmak için az açık bırakılır.

Bu arada az ufak doğranmış kuş başı et, küçük kuş başı şeklinde doğranmış kuyruk yağı, pirinç, nane, tuz ve baharatlar karıştırılarak iç hazırlanır. İsteye bağlı olarak içine nohut da konur, o zaman nohutlar pişirilir, soyulur ve ikiye ayrılarak karışıma katılır.

Hazırlanan iç işkembelerin içine doldurularak açık kalan kısım da dikilir. Daha sonra düdüklü veya çelik tencereye konarak su eklenir pişinceye kadar kaynatılır.

Bumbar da aynı şekilde hazırlanan iç ile doldurularak pişirilir.

NOT : Bumbar ve İşkembe dolmasını temizledikten sonra doğranmış soğan ve dövülmüş kişnişe bulayarak en az 3-4 saat bekletmenizde fayda vardır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Beşamelinizin çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sütün içine soğanı doğrayıp, soğanın tadı çıkana kadar bekleyin.