Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Nuraniye

(Nuraniye nasıl yapılır)

Nuraniye için kullanılan malzemeler :
4 orta boy kabak
1 su bardağı amerikan pirinci
1 çay bardağı sıvıyağ
1 demet taze soğan
1/2 demet dereotu ve maydanoz
tuz ve su
yoğurt (süzme tercih edilir)
4-5 diş sarmısak
1/2 çay bardağı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir)

Tarifi :
Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın. Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın. Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.