Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Düğme Bisküvisi

(Düğme Bisküvisi nasıl yapılır)

Düğme Bisküvisi için kullanılan malzemeler :
2,5 su bardağı buğday unu
150 gr tereyağı veya margarin
2 adet yumurta sarısı
3/4 çay bardağı pudraşeker
2 çay kaşığı limon rendesi
1 çay kaşığı vanilya

üstü için:
1 kahve fincanı toz şeker
2 yumurta akı
1 çay bardağı kayısı marmelatı

Tarifi :
Yukarıdaki gereçlerle sable hamuru hazırlayın. 20 dakika dinlendirin. Hamurdan iki fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İşaret parmağınızla bastırıp ortasını çukurlaştırın. Hamurların önce çukur taraflarını yumurta akına, sonra toz şekere batırıp yağlanmış bir tepsiye sıralayın.

Orta ısılı fırında pembe renk alana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra ortalarına birer çay kaşığı marmelat koyun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.