Ana Sayfa > Çorbalar > Başak Çorbası

(Başak Çorbası nasıl yapılır)

Başak Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı aşurelik buğday
5 adet taze fasulye
1 adet havuç
1 adet kabak
1adet patates
2 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
4 su bardağı et suyu

Tarifi :
Buğdayı geceden ıslatalım. Pişireceğimiz zaman buğdayı bir tencereye alalım, üstüne 2 parmak geçecek kadar su ekleyelim ve iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Et suyunu ilave edelim. Fasulyeyi ufak ufak; patates, havuç ve kabağıda küp küp doğrayalım. Doğranmış sebzeleri çorbaya ilave eedelim ve yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tereyağını kırmızı biberle kızdıralım ve çorbanın üzerine gezdirelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.