Ana Sayfa > Soslar > Robert Sos

(Robert Sos nasıl yapılır)

Robert Sos için kullanılan malzemeler :
6 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 ½ yemek kaşığı un
1 çay bardağı sek beyaz şarap
1 su bardağı et suyu
2 çay kaşığı hardal
tuz-karabiber

Tarifi :
Soğanları ayıklayıp incecik doğrayın ve yağın içinde ara sıra karıştırarak pişirin. Sonra un katıp birkaç dakika daha kavurun.

Et suyunu ve şarabı koyup tuz, biber ekleyin. Ateşten indirdikten sonra da hardal katın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Bu sosu soğutmadan, tencere ve fırında kızartılmış etlerle servis yapın
Kaç Kişilik : 12

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.