Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Karides Levrek Güveç

(Karides Levrek Güveç nasıl yapılır)

Karides Levrek Güveç için kullanılan malzemeler :
500 gr. karides
2 adet levrek füme
10-15 adet kültür veya kestane mantarı, ince dilimlenmiş
1 adet soğan, küp doğranmış
3 diş sarmısak, kıyılmış
3-4 adet orta boy domates, küp doğranmış
1 adet sarı dolmalık biber, küp doğranmış
1 adet kırmızı dolmalık biber, küp doğranmış
5-6 yaprak taze fesleğen, ince kıyılmış
3-4 dal taze kekik, ince kıyılmış
10 dal maydanoz, ince kıyılmış
100 gr. tereyağı
rende kaşar

Tarifi :
Fırını 200 derece ısıtın. Bir tencereye tereyağını, küp kesilmiş soğan, sarmısak ve biberleri sırayla ekleyerek soteleyin. Levrek ve karidesi ekleyin ve karıştırın. Mantar, fesleyen, kekik, maydanozu da katın ve sotelemeye devam edin, domatesleri ekleyip karıştırın, 5 dakika kadar daha pişirin ve ocaktan alın.

Hazırladığınız güveç karışımını güveç kaplarına bölüştürün ve üzerine kaşar rendesi serpiştirin. Isıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.

Sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 09 Temmuz 2010

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.