Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Lahanalı Strudel

(Lahanalı Strudel nasıl yapılır)

Lahanalı Strudel için kullanılan malzemeler :
hamur için:
1 ölçü elmalı strudel hamuru malzemesi

iç için:
1 orta boy lahana
1 büyük baş soğan
4 dilim jambon
1 etsu tablet
1 su bardağı su
50 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı karabiber
5 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz

Tarifi :
Elmalı Strudel için hazırladığınız hamurun aynısını hazırlayın. Bir kenara 30 dakika dinlenmeye bırakın.

iç hazırlamak için: önce lahanaları ince ince kıyın ve üzerine bir parça tuz atarak ovun. Böylece lahanalar biraz yumuşar. Daha sonra soğuk sudan geçirerek sözün.

Soğanı da ince ince kıyın. Jambonları doğrayın. Küçük bir tencerede bir su bardağı suyu kaynatıp içine elinizle ufalayarak etsu tabletini atıp kaynamaya bırakın.

Tencereye sıvıyağı ve tereyağını koyun, kızınca içine soğanları atıp karıştırarak biraz sarartın. Jambonları ekleyip tekrar hepsini şöyle bir çevirin ve içine lahanaları atın, tuzunu, karabiberini ve şekerini ekleyin. Şeker, lahanalara parlak bir renk verir. Aynca yemeğiniz daha lezzetli olur. Hepsini 1-2 dakika daha karıştırarak kavurun ve üzerine hazırlamış olduğunuz et suyunu dökün. Kısık ateşte lahanalar pişinceye kadar 30 dakika pişirin.

Daha sonra dinlenen hamurunuzu alın ve aynı Elmalı Strudel'de olduğu gibi bir masa örtüsü yardımı ile geniş bir yufka açın. Yufkayı bir parça sıvıyağ ile yağlayarak, bir köşesine uzunlamasına hazırladığınız lahanalı içi, suyunu süzdürerek koyun. Yufkayı lahanaların üzerine kapatın, yufkayı lahanalı tarafından, örtüyü kaldırarak kendi üstünde yuvarlayın. Yine örtünün yardımı iie yağlanmış tepsiye koyun, iki ucundaki fazla hamurları kesip kenarlarını kapatın. Önceden orta ısıda kızdırılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Pişme sırasında Strudel'iniz yanmasın diye kontrol edin. Strudel'in üstü nar gibi kızarınca fırından çıkarm. Geniş dilimler halinde keserek yanında Biberli Sos ile sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.