Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Mercimekli Lahana Sarması

(Mercimekli Lahana Sarması nasıl yapılır)

Mercimekli Lahana Sarması için kullanılan malzemeler :
yeşil mercimek 1/2 su bardağı
su 700 gram
lahana 1 küçük boy
maydanoz 1 demet
soğan 1 büyük boy
bulgur (köftelik) 1/2 su bardağı
salça 2 yemek kaşığı
tuz
nane
karabiber
sıvı yağ 1/3 su bardağı

Tarifi :
Mercimeği yıkayın, 1 su bardağı su ile bir gün önceden ıslatın, suyunu çekene değin, 25-30 dakika pişirin. Lahananın yapraklarını ayırın ve yıkayın. Tencereye 2 1/2 su bardağı su koyun, kaynatın. Lahanayı ekleyin, kevgirle alt üst ederek 3-4 dakika haşlayın. Maydanozu yıkayın, ayıklayıp, ince ince kıyın.

Soğanı soyun, yıkayıp, ince ince doğrayın. Maydanoz, soğan, bulgur, salça, tuz, nane ve kara biberi mercimeğe ekleyip, karıştırın.

Yaprakları büyüklüğüne göre iki üç parçaya bölün, birer kenarına hazırlanan içten koyun, yan kenarlarını için üzerine katla ve gevşekçe sarın. Yayvan bir tencerenin dibine lahana yapraklarından döşeyin, dolmaları dizin. Üzerlerine yağı gezdirin, en üste ısıya dayanıklı düz bir tabak kapatın. Haşlama suyunu ısıtın, dolmaların kenarından yavaş yavaş boşaltın. 45 dakika kadar pişirin.

Soğuyunca servis tabağına alın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.