Ana Sayfa > Tatlılar > Deve Tabanı Baklava

(Deve Tabanı Baklava nasıl yapılır)

Deve Tabanı Baklava için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
2-3 damla limon
yeteri kadar un (hamur yumuşak olmalı)
açmak için :
1 paket nişasta
1 çay bardağı un

içi için :
1 su bardağı çekilmiş ceviz

üzeri için :
250 gr tereyağı (kızdırılmış olmalı)

şerbeti için :
2 su bardağı şeker 1 su bardağından biraz fazla su

Tarifi :
Zeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin. Elle çırpın. Cıvık bir halde iken un katarak fazla sert olmayan bir hamur tutun. 20 dakika üzerine bez örtüp hamuru dinlendirin.

Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın. Üzerine nişastalı un karışımı serpin. Oklava ile çarşı yufkasından biraz daha büyük olarak, nişastalı un yardımı ile açın. Her bir yufkayı karşılıklı kenarlarından ortaya doğru dört bir kenarından büzerek toplayın.

Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya doğru kapatın. Fırın tepsisine yavaşça çevirin. Üzerine kızdırılmış tereyağını dökerek fırına verin. Pembeleşince fırından alın. Kızgınlığı gittikten sonra ılımış şerbeti üzerine döküp servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin.