Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kazayağı Böreği

(Kazayağı Böreği nasıl yapılır)

Kazayağı Böreği için kullanılan malzemeler :
6 adet yufka
1 kg kazayağı
1 tutam ebegümeci
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz

sos için:
4 çorba kaşığı su
1 bardak sıvıyağ

Tarifi :
Otları yıkayıp ince ince doğradıktan sonra tuz serpip 10-15 dakika bekletin. Otlar avuç içinde iyice suları çıkana kadar sıkın. Soğanlar ince doğranıp, sıvıyağ ile beraber otlara ilave edin. Sos için suyu ve sıvıyağı bir kasede iyice çırpın. Bu karışımdan yufkanın heryerine sürün ve otlu harçtan yufkanın heryerine koyun.

Yufkanın her iki tarafından ortaya doğru sarın ve tepsiye alıp üzerine sıvıyağ sürün. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.