Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Muhammara

(Muhammara nasıl yapılır)

Muhammara için kullanılan malzemeler :
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı ekmek içi
1 su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı lor peyniri
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
pulbiber
kimyon
kuru nane

Tarifi :
Salça, yoğurt, zeytinyağı ve ekmek içi iyice karıştırılır. Sonra peynir, ceviz içi, rendelenmiş sarımsaklar, kuru nane ve baharatlar eklenip karıştırmaya devam edilir.

Tüm malzeme karışınca servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine sürülerek kahvaltıda veya çayın yanında servis yapılabilir.
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 02 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.