Ana Sayfa > Tatlılar > Mersin Cezeryesi

(Mersin Cezeryesi nasıl yapılır)

Mersin Cezeryesi için kullanılan malzemeler :
1 kg havuç
1 paket petibör bisküvi
1 çay kaşıgı tarçın
1 su bardağı ceviz
50 gr margarin
1 su bardağı şeker
süslemek için hindistan cevizi.

Tarifi :
Havuçlar rendelendikten sonra geniş bir tavanın içine koyun, üstüne bir su bardağı şeker ekleyip havuçlar suyunu çekene kadar iyice karıştırın. Ocaktan alıp, ılıdıktan sonra içine içine diğer malzemeler de konulup iyice yoğrulur. Daha sonra küçük toplar yapılıp hindistan cevizine bulanır.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.