Glutensiz Ekmek için kullanılan malzemeler :
500 gr glutensiz un karışımı
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı sıvıyağ
12 Gr Kuru Maya
400 ml ılık su
Tarifi : Bütün malzemeleri bir kabın içerisine koyun, mikser yardımıyla önce yavaş devirde, daha sonra hızlı devirde pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yaklaşık 3 dakika kadar karıştırın. Elde edilen hamuru istenilen şekle göre önceden yağlamış olduğunuz tavaya (yaklaşık 20 cm çapında) koyun. Ellerinizi su ile nemlendirerek hamurun üzerini düzgünleştirin. 30-50 °C sıcaklıkta üstü kapalı bir şekilde hamur hacmi 2 katına çıkıncaya kadar yaklaşık 35 dakika bekletin.
Fırınlama ;
Önceden 210 °C ‘ye ısıtılmış fırının içine tavayı yerleştirin. Isıya dayanıklı bir kaba su doldurup, fırının diğer köşesine yerleştirirseniz, ekmeklerinizin kabuğu daha yumuşak ve parlak bir yapıya sahip olacaktır.
Pişirme süresi ;
Önceden 210 °C’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 5
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 22 Kasım 2014