Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Orman Kebabı

(Orman Kebabı nasıl yapılır)

Orman Kebabı için kullanılan malzemeler :
yarım kg kuş başı dana eti
yarım kg taze iç bezelye
2 havuç, 2 patates
tuz
kekik
2 kuru soğan
4 yeşil soğan
2 yemek kaşığı margarin
yarım su bardağı sıvı yağ


Tarifi :
Margarinleri eritin. Küp şeklinde doğranmış kuru soğanları hafif kavurun. Etleri ekleyip harlı ateşte suyunu çekinceye kadar kavurun. Eti bezelye ve 1 su bardağı sıcak su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Patates ve havuçların kabuklarını temizleyip
küp şeklinde doğrayın. Sıvı yağda kızartıp ete ilave edin. İri kıyılmış yeşil soğanları tencereye ilave edin.1 çay bardağı kaynar su ve tuz ekleyerek 5 dakika kaynatın. Yemeği servis tabağına alın. Kekik serperek sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 05 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.