Ana Sayfa > Tatlılar > Üzümlü Tatlı

(Üzümlü Tatlı nasıl yapılır)

Üzümlü Tatlı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı su
1/2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1/2 su bardağı ceviz içi
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay bardağı marmelat

Tarifi :
Un, tereyağı, su ve tuz karışımıyla bir hamur yapılır. 20 dakika dinlendirildikten sonra açılır ve bir bardak yardımıyla yuvarlak parçalar kesilir. Bunlar yağlı kağıt koyulmuş tepsinin üzerine dizilir. Üzerlerine mevcut marmelattan sürülür. Toz şeker, üzüm, ceviz içi ve limon suyu karıştırılıp marmelat sürülmüş hamurların üzerine koyulur. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirildikten sonra servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 16 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.