Üzümlü Tatlı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı su
1/2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1/2 su bardağı ceviz içi
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay bardağı marmelat
Tarifi : Un, tereyağı, su ve tuz karışımıyla bir hamur yapılır. 20 dakika dinlendirildikten sonra açılır ve bir bardak yardımıyla yuvarlak parçalar kesilir. Bunlar yağlı kağıt koyulmuş tepsinin üzerine dizilir. Üzerlerine mevcut marmelattan sürülür. Toz şeker, üzüm, ceviz içi ve limon suyu karıştırılıp marmelat sürülmüş hamurların üzerine koyulur. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirildikten sonra servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6