Havuçlu Haydari için kullanılan malzemeler :
1 adet orta boy soğan
4 adet orta boy havuç
4 diş sarımsak
1kase süzme yoğurt
tuz
karabiber
nane
kekik
kırmızı pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Tarifi : Sıvı yağ içine doğranan soğanlar pembeleşince, rendelediğiniz havuçlar ve baharatlar, bu karışıma katılarak sotelenir. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurda yeterince tuzda katarak, malzemenin üzerine dökülerek karıştırılır. İyice harmanlanan malzeme seçtiğiniz meze tabağına konup süslenerek (Dere otu, maydanoz ile) servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 02 Temmuz 2004