Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Havuçlu Haydari

(Havuçlu Haydari nasıl yapılır)

Havuçlu Haydari için kullanılan malzemeler :
1 adet orta boy soğan
4 adet orta boy havuç
4 diş sarımsak
1kase süzme yoğurt
tuz
karabiber
nane
kekik
kırmızı pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ

Tarifi :
Sıvı yağ içine doğranan soğanlar pembeleşince, rendelediğiniz havuçlar ve baharatlar, bu karışıma katılarak sotelenir. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurda yeterince tuzda katarak, malzemenin üzerine dökülerek karıştırılır. İyice harmanlanan malzeme seçtiğiniz meze tabağına konup süslenerek (Dere otu, maydanoz ile) servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Temmuz 2004

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.