Ana Sayfa > Et Yemekleri > Maklube

(Maklube nasıl yapılır)

Maklube için kullanılan malzemeler :
1 kg kuşbaşı dana eti
3 Su bardağı pirinç
5-6 adet patates
margarin
tuz

Tarifi :
Kuşbaşı doğranmış dana eti bir tencerede üzerini geçecek kadar su konarak etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patatesler soyularak küp şeklinde doğranır ve kızgın yağda kızartılır. Pirinç yıkanarak yağda kavrulur, üzerine su eklenerek 35-40 dk pişirilir.

Yuvarlak derin bir tencereye bir sıra pilav,bir sıra küp kızartılmış patatesler ve bir sıra da pişirmiş olduğumuz et malzemeler bitene kadar konur. Tencere bir tepsiye ters çevrilerek servis yapılır.

Arzuya göre tepsiye yemeğin etrafını süslemek için mevsime uygun salata veya yoğurt konabilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Çorba.
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : Pınar
Gönderdiği tarih : 28 Eylül 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.