Ana Sayfa > Tatlılar > Limon Peltesi

(Limon Peltesi nasıl yapılır)

Limon Peltesi için kullanılan malzemeler :
3 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
8 yemek kaşığı nişasta
15 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
ceviz büyüklüğünde yağ
4 su bardağı su

Tarifi :
Malzemelerin hepsi bir tencerede karıştırılır ve orta ateşte karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra biraz koyulaşıncaya kadar pişirilir ve bir kaba boşaltılır soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 23 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.