Ana Sayfa > Çorbalar > Balkabağı Çorbası

(Balkabağı Çorbası nasıl yapılır)

Balkabağı Çorbası için kullanılan malzemeler :
1300 gr balkabağı
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 soğan
4 yemek kaşığı krema
2-3 diş karanfil
yarım demet dereotu
tuz
karabiber
toz müskat
kreton ekmek (üzerine)

Tarifi :
Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın.

Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın.

Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmekler ilave edip hemen servis yapın.

Not: Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ancak bu durumda pişirme süresini kısaltmalısınız.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.