Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Brüksel Lahanalı Mantar

(Brüksel Lahanalı Mantar nasıl yapılır)

Brüksel Lahanalı Mantar için kullanılan malzemeler :
yarım su bardağı zeytinyağı
15 adet arpacık soğan
2 adet havuç
1 kg taze mantar
500 gram brüksel lahanası
3 adet biber
4 diş sarmısak
yarım demet maydanoz ve dereotu
1 çorba kasığı limon suyu
kimyon
kekik
tuz

Tarifi :
Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun. Mantarları yıkayıp saplarını kesmeden bütün olarak, brüksel lahanası ile beraber soğanlar ilave edin.

Sebzeler bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Kiraz domatesleri de tencereye alın. Biberleri irice doğrayıp ekleyin. Gerekirse su ilave edin. 7-8 dakika pişirin, ince kıyılmış sarmısak, kesme seker, kekik ve kimyonu, limon suyu ve yeterince tuz ile tencereye ilave edin.

Bu süre sonunda tencereyi ocaktan alın İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunun yarısını ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp yemeği soğumaya bırakın. Servis tabağına alın. Üzerine kalan maydanoz ve dereotunu serpip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 26 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.