Ana Sayfa > Tatlılar > Bülbül Yuvası

(Bülbül Yuvası nasıl yapılır)

Bülbül Yuvası için kullanılan malzemeler :
hamur için:
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
yarım çay bardağı su
alabildiğince un
bir tutam tuz

üzerine dökmek için:
1 çay bardağı sıvıyağ
200 gr margarin
şerbeti için:
dört buçuk su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1/4 limon

içi için:
150 gr ceviz içi
açmak için
1 paket nişasta
1 su bardağı un

Tarifi :
Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kıralım. İçine 1 çay bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karıştıralım. Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparalım. Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekletelim. Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştıralım. Sert bir zemine nişastalı un karışımından serpelim. Bezeleri bu karışımın üzerine koyalım. Üzerine de nişastalı karışımdan serperek, çok ince bir oklava ile yufkaları açalım. Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletelim. 5 dakika sonra açtığımız yufkayı ortadan keserek, üzerine ceviz serpelim.

Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya doğru büzelim. Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak için yavaş yavaş çıkaralım. Büzülen yufkayı 8 santim aralıklarla keselim.
Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizelim. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirelim. Yufkaların üzerine dökmek için, tavaya margarini alıp eritelim. İçine sıvı yağı da ilave ederek, 2 dakika kaynatalım. Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirelim. Tepsiyi fırından alıp tatlımızı soğutalım. Şerbet için, su ve şekeri kaynatalım. Şerbetin hazır olmasına yakın limonu da ilave edelim. Ilıttığımız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirelim. Şerbetini emdikten sonra baklavaları servis tabağına alalım. Ortalarına antep fıstığı serperek servis yapalım.

Not: Bülbül yuvasını daha güzel pişmenin püf noktası, tatlıların tepsiye yan yana ve aralıksız dizilmesidir. Kenarlarda boşluk kalmayacak şekilde bir tepsi tercih edin. Eğer bülbül yuvalarını büyük yapmak istiyorsanız oklavaya sardığınız yufkayı hiç kesmeden kendi etrafında sarabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 26 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.