Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Kabak Sefası

(Kabak Sefası nasıl yapılır)

Kabak Sefası için kullanılan malzemeler :
3 adet kabak
200 gr. beyaz peynir
1/2 demet dereotu
1 kahve fincanı zeytinyağ
4 yemek kaşığı galeta tozu
3 adet yumurta
tuz, karabiber
1 adet domates

Tarifi :
Kabakları kazıyın. Haşlayıp soğumaya bırakın. Uzunlamasına ikiye bölün. Ortalarını kaşıkla zedelemeden çıkarın. Çatalla ezin. Yumurtaları bir kaseye kırın. Tuz, karabiber ekleyin. Ezilmiş beyaz peynir, zeytinyağ, kıyılmış dereotunu katıp karıştırın. Kabak içlerini ekleyip, kabak kayıklarının içine doldurun. Üzerlerine galeta tozu ekip, domates dilimleri yerleştirin. 180°C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 3

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 29 Nisan 2006

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.