Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Sahur Bohçası

(Sahur Bohçası nasıl yapılır)

Sahur Bohçası için kullanılan malzemeler :
3 tane yufka
2 adet tavuk göğsü
5-6 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı pulbiber

Tarifi :
Yufkaları tek tek tepsiye yayarak orta ısılı bir fırında kurutun. Kuruyan yufkaları bir servis tepsisine (borcama) kırarak yerleştirin. Aralarına dövülmüş cevizin yarısını serpin. Tavuğu sekiz bardak suda haşlayıp didikleyin. Yufkaların üzerine sıcak tavuk suyunu her tarafını ıslatacak şekilde dökün. Tavukları üzerine yerleştirin. Kalan cevizi de tavukların üzerine serpin. Tabağa servis yaptıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış biber dökün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : sultan/20
Gönderdiği tarih : 14 Haziran 2007

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.