Sahur Bohçası için kullanılan malzemeler :
3 tane yufka
2 adet tavuk göğsü
5-6 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı pulbiber
Tarifi : Yufkaları tek tek tepsiye yayarak orta ısılı bir fırında kurutun. Kuruyan yufkaları bir servis tepsisine (borcama) kırarak yerleştirin. Aralarına dövülmüş cevizin yarısını serpin. Tavuğu sekiz bardak suda haşlayıp didikleyin. Yufkaların üzerine sıcak tavuk suyunu her tarafını ıslatacak şekilde dökün. Tavukları üzerine yerleştirin. Kalan cevizi de tavukların üzerine serpin. Tabağa servis yaptıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış biber dökün.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : sultan/20 Gönderdiği tarih : 14 Haziran 2007