Ana Sayfa > Et Yemekleri > Tas Kebabı

(Tas Kebabı nasıl yapılır)

Tas Kebabı için kullanılan malzemeler :
1 kg kuzu kuşbaşı
1 kg patates (küçük doğranmış)
½ kg arpacık soğan (kabukları soyulmuş, ancak bütün halde)
3 domates (rendelenmiş)
1 kaşık domates salçası (1 fincan suda ezilmiş)
2 yemek kaşığı tereyağı
8-10 yaprak maydanoz
2 su bardağı sıcak su (etli malzemenin pişmesi için)
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su (pirincin ıslatılması için)
1,5 su bardağı sıcak su (pilav pişirimi için)

Tarifi :
1 kilo kuşbaşı kuzu etini yıkayın, tencereye aktarın. Tuz, karabiber ekleyerek etler iyice bulanacak şekilde harmanlayın. Tencerenin orta bölümüne bir kaşık yardımıyla topladığınız bu etlerin üzerine arpacık soğanlarını, domatesleri, salçayı ekleyin. Tereyağını küçük parçalara bölerek bu malzeme yığınının üzerine dağıtın. Son olarak 8-10 yaprak maydanozu da en üste koyduktan sonra ateşe dayanıklı çukurca bir tası ya da kulpsuz bir tencereyi ters çevrilmiş bir halde ve bu malzeme yığınını kapatacak şekilde tencerenin içine yerleştirin. Malzemelerin tümünün bu iç tasın içinde kalmış olmasına dikkat edin. 2 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte 1 saat kadar pişirin.

Bu sırada ayıkladığınız 1 su bardağı pirinci, 1 bardak sıcak su ve 1 kaşık tuzda ıslatın. 40-45 dakika kadar bekledikten sonra pirinçlerin suyunu süzün ve iyice yıkayın. O sırada pişmiş olan etli malzeme tenceresindeki iç tasın etrafına pirinçleri yayın. 1,5 bardak sıcak su daha ilave ederek suyunu iyice çekinceye dek kısık ateşte pişirmeye devam edin. Tas kebabını bir süre dinlendirdikten sonra iç tası kaldırarak servis tabağına etli malzemeden ve pilavdan aktarın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 08 Kasım 2008

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.