Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > İzmir Pilavı

(İzmir Pilavı nasıl yapılır)

İzmir Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 kase pirinç,
2 kaşık tere yağı,
yarım soğan,
8 tane kuru kayısı,
1 kaşık kuş üzümü,
1 kaşık dolmalık fıstık,
2 yemek kaşığı kadar bıçakla iri parçalanmış ceviz,
tuz
karabiber

Tarifi :
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletiyoruz.
Tere yağı tencereye alıp eritiyoruz, soğanı ince yarım ay doğruyoruz, çok az kavurup, doğradığımız, kuru kayısı, kuş üzümü, fıstık ve çevizi ilave edip pembeleştiriyoruz. Üzerine 2 kase su ilave edip kaynatıyoruz, kaynayan suya iyice yıkadığımız ve süzdüğümüz pirinci ilave edip bir taşım kaynatıp altını yarıya alıyoruz ve suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz. Pişen pilava karabiberini serpip ağzını kapatıp demlendiriyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 19 Ağustos 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.