Ana Sayfa > Et Yemekleri > Pastırmalı Ciğer Tava

(Pastırmalı Ciğer Tava nasıl yapılır)

Pastırmalı Ciğer Tava için kullanılan malzemeler :
8 dilim dana ciğeri
16 dilim pastırma
2 fincan un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 fincan sıvı yağ
tuz
karabiber

Tarifi :
Ciğer bütünse, zarını ve istenmeyen kısımlarını alıp yarım santim kalınlığında sekiz eşit dilime kesin. Pastırma dilimlerinin çemenlerini temizleyin. Genişçe bir tavanın yarısına sıvı yağ, yarısına tereyağı doldurup ocağa alın. Ciğerleri tuzlayın, biberleyin ve undan geçirin. Tavada iki tarafı da beş dakika kadar kızartın. Ciğer dilimlerini servis tabağına yerleştirdikten sonra pastırma dilimlerini biraz ısıtıp ciğerlerin üzerine koyun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.