Zeytinyağlı Semizotu için kullanılan malzemeler :
1 demet semizotu
1 orta boy soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
yarım su bardağı zeytinyağı
tuz
2 adet kesme şeker
Tarifi : Semizotunun bağını çözmeden topraklı kısmını bıçakla ayırın ve en az 3 su yıkayıp süzülmeye bırakın. Süzülen semizotlarını iri parçalar halinde doğrayın.Soğanları ve domatesleri yemeklik doğrayın.Orta ya da küçük boy bir tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesi ekleyin ve 2-3 dakika (domatesler eriyene kadar) kavurun.
Semizotlarını ekleyin ve (Semizotları ufalacak ve suyunu salıncaya kadar) karıştırın. Kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin..
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009