(Zeytinyağlı Portakal Aromalı Brüksel Lahanası nasıl yapılır)
Zeytinyağlı Portakal Aromalı Brüksel Lahanası için kullanılan malzemeler :
500gr brüksel lahanası
1ad kuru soğan
1ad havuç
yarım çay bardağı prinç
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı sirke
1yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
tuz ve 5ad kesme şeker
Tarifi : Lahanalar yıkanır ve bir şiş yardımıyla ortalarında delinerek 2 çay kaşığı sirkeyle 5 dk kaynatılır. Suyu süzülür ve bekletilir.
Soğanlar salata soğanı gibi doğranır yağda hafif pembeleştirilir. Havuçlar arzu edilen şekle göre doğranır,soğanlara ilave edilir.Lahanalar ,pirinç ve portakal kabukları,tuz ve şeker de ilave edilir. Üzerine çıkana kadar su ile birlikte pirinçler pişene kadar pişirilir
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009