Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Ev Yapımı Açma

(Ev Yapımı Açma nasıl yapılır)

Ev Yapımı Açma için kullanılan malzemeler :
5 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı margarin(oda sıcaklığında)
1 paket yaş maya(2 tatlı kaşığı toz maya da kullanabilirsiniz)
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta(akı içine sarısı üzerine
susam veya çörek otu)

Tarifi :
2 su bardağı sütü ocakta ısıtın.İçine şekeri ve mayayı koyup eriyene kadar karıştırın.15 dakika mayalanmaya bırakın.

5 su bardağı unu eleyin. Makinenin haznesine mayalı sütü,yağı,elediğimiz unu,en üste de tuzu koyun.Makineyi hamur programında çalıştırın.(Pizza hamuru)Yaklaşık 1.5 saat sürüyor.

Program bittikten sonra hamuru 1 saat kadar dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz hamuru unladığınız mutfak tezgahına alın.

Hamuru 8 eşit parçaya bölün.Her bir parçayı elinizde yuvarlayıp pürüzsüz bir hamur parçası elde edin.

Hamur parçalarını elinizle yarım cm inceliğinde oval şekilde açın ortasına oda sıcaklığındaki margarini sürüp yuvarlayarak silindir bir şekil elde edin.

Silindir şekli verdiğiniz hamuru elinizde burun ve iki ucunu birleştirip yuvarlak açma şekline getirin.Yağladığınız fırın tepsisine dizin.Bu şekilde de 1,5 saat dinlendirin.

Dinlenen hamurunuzun üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam yada çörek otu serpin.
10.Öncede 175 derecede ısıttığınız fırında üzeri iyice kızarana kadar(yaklaşık 25 dk) pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.