Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Kugelhopf - Bademli Üzümlü Tat

(Kugelhopf - Bademli Üzümlü Tat nasıl yapılır)

Kugelhopf - Bademli Üzümlü Tat için kullanılan malzemeler :
3 yumurta
160 gr. tereyağı
100 ml. süt
1 çay kaşığı tuz
5 çorba kaşığı toz şeker
420 gr. un
2,5 çay kaşığı instant maya
150 gr. üzüm
isteğe göre badem

Tarifi :
Öncelikle yumurta, küp küp doğranmış oda sıcaklığında tereyağı ve süt hazneye sırasıyla koyulur.

Diğer malzemelerde en son kuru maya olmak üzere hazneye eklenir. Ve şekerli ekmek programı seçilir.

3,15 dk. sonra pufuduk bir Kugelhopf’unuz olacak.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.