Zeytinyağlı Bakla 2 için kullanılan malzemeler :
1 çorba kaşığı un
1/2 limon suyu
3 bardak su
1 kg bakla
1 çay bardağı un
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limon suyu
4 bardak su
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı un
tuz
dereotu
Tarifi : Baklalar temizlenir ve yarım limon suyu, 3 bardak su ve 1 çorba kaşığı un karışımının içine atılır. Bir tencereye 1 çay bardağı yağı koyup soğanlar kavrulur. Suda bekleyen baklalar sudan çırartılıp tencereye kavrulmuş soğanlara ilave edilir. Suyu eklenir, 1 kesme şeker atılır, limon suyu koyulur. Bir tatlı kaşığı unu koyulup tuzu ve dereotu ilave edildikten sonra 45 dakika pişirilir. Yoğurt ve dereotu ile birlikte servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : İlkbahar Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 21 Aralık 2003