Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Patlıcanlı Börek

(Patlıcanlı Börek nasıl yapılır)

Patlıcanlı Börek için kullanılan malzemeler :
1 adet közlenip kabukları soyulmuş patlıcan
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
1'er adet kızartılmış renkli biberler
3 dal taze nane
1 dal taze fesleğen
1/2 adet yufka
2 su bardağı kızartmalık yağ
tuz, karabiber
servis için: 40 gr. semizotu yaprağı
2 çorba kaşığı tava yoğurdu
pane için: 1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
1 adet çırpılmış yumurta

Tarifi :
Yufkayı 3 eşit parçaya bölüp üçgen şeklinde kesin. Patlıcanları ve renkli biberleri küp şeklinde doğrayıp kaşar peyniri rendesini, kıyılmış taze naneyi, fesleğeni, tuz ve karabiberini ekleyip bir kabın içinde iyice harmanlayın. Açtığınız yufkaların içine bu harçtan yeteri kadar doldurup sarın. Sardığınız börekleri pane yapmak için önce una, sonra yumurtaya, en sonra da galeta ununa bulayıp açık yer kalmayacak şekilde paneleyin. Hazırladığınız börekleri daha önceden kızdırdığınız yağın içerisine atıp nar gibi kızarana kadar pişirin. Daha sonra börekleri bir peçete üzerine çıkartıp yağını alın. Semizotu yapraklarını tuz-biber ve zeytinyağı ile lezzetlendirip tabağın altına yerleştirip üzerine 2’ye kestiğiniz börekleri yerleştirin. 1 kaşık tava yoğurdu ilave edip nane ya da fesleğenle dekorlayıp servis edin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.