Rizotto Milanez için kullanılan malzemeler :
1 bardak basmati pirinç
1 soğan (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 ince dilim kıyılmış pastırma
3 bardak tavuk suyu
50 gr. rendelenmiş çedar peyniri
karabiber
tuz
Tarifi : Zeytinyağı ısıtılır ve soğanla pastırma, yakılmadan hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurulur.Pirinç katılır ve karıştırılarak 1-2 dakika kavurulur. Tavuk suyu ilave edilir, hafif ateşte kaynatılır. Bir kere karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. 15-20 dakika kadar veya pirinçler yumuşayıp suyu çekinceye kadar pişirilir.Tuzu ve biberi ayarlanır. Rendelenmiş peynirin yarısı pilava katılır ve karıştırılıp sıcak servis yapılır. Serviste geri kalan peynir üzerine serpiştirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009