Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > 3 Meyveli Alman Pastası

(3 Meyveli Alman Pastası nasıl yapılır)

3 Meyveli Alman Pastası için kullanılan malzemeler :
1 su b.süt
yarım su b.su
1 p.yaşmaya
2 çorba k.tereyağı
4 çorba k.toz şeker
1 yumurta
alabildiği kadar un
kreması için:

2.5 su b.süt
1 su b.toz şeker
3 orba k.un
1 çorba k.tereyağı

krem şantisi için:
pudra şekeri
çilek, vişne, frenk üzümü

Tarifi :
Karıştırma kabına ilk olarak ılık sütü ve mayayı alın ve eritin. Daha sonra üzerine yumurtayı da ekleyin. İyice karışınca alabildiği kadar un ve tereyağını ekleyin. (ortalama 10 kaşık).Toz şekerini de ekleyerek karıştırın. Hamur hazır olunca 6 bezeye ayırın. Yağlanmış tepsiye dizerek bir süre mayalandırın. Daha sonra 190 derecede pişirin.

Diğer taraftan kremasını hazırlayın. Bunun için tencereye sütü, şekeri ve unu alarak karıştırarak pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine tereyağını da ilave ederek karıştırın.

Alman pastasının hamuru pişince ortadan ikiye keserek içine pişirilip soğutulmuş kremasını doldurun. Dilerseniz üzerine de krema sıkarak meyvelerle süsleyin. Üzerinde pudra şekeri ile servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.