Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Portakallı Ekmek

(Portakallı Ekmek nasıl yapılır)

Portakallı Ekmek için kullanılan malzemeler :
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 portakal suyu
1 kg un
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 porakal kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı şeker
1 paket yaş maya
tuz

Tarifi :
Un bir kaba alınır ve ortası havuz gibi açılır. Unun üzerine biraz tuz ve şeker serpilir. Ortasına yağ, maya, yoğurt, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi koyulur. Ortasına ılık su ilavesiyle maya yumuşatılarak yavaş yavaş yoğrulur. Yumuşak bir hamur elde edilir ve istenilen büyüklük ve şekil yapılarak tepsiye koyulur ve üzerine yumurta sürülerek fırına verilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 12

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 27 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.